Posvetitev Jazusovemu in Marijinemu Srcu

petek, 1. september 2017

Iz samostanske kronike


Čas dopustov in počitnic je tudi čas obiskov. V torek, 27. junija, so prišli iz Fatime na kratek obisk rektor, vicerektor in postulatorka fatimskih pastirčkov. Zanimali so se, kako v Sloveniji napreduje fatimski apostolat. Bili so presenečeni nad tem, da se pri nas marsikaj dogaja.
Izšel je priročnik Molite, veliko molite, v katerem so molitve in pesmi, ki bodo prav prišle zlasti Združenju posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu na romanjih in različnih shodih.
Na samostanski cerkvi, ki je hkrati župnijska in je v svoji osnovi stara več kot 850 let, bo potrebna prenova ostrešja z novo kritino in zamenjavo dotrajanega celotnega lesa. Material bomo nabavili letos, dela pa se bodo izvršila drugo leto.
Med večjimi prireditvami, ki so pri nas letos na vidiku, je redno vsakoletno srečanje slovenske verne mladine, ki bo letos v soboto, 16. septembra. Poleg tega pričakujemo večji obisk v soboto, 14. oktobra, ko bomo iz vseh slovenskih škofij skupaj z našimi škofi obhajali fatimsko stoletnico. Pridružili se nam bodo tudi Hrvati in zastopnik iz Fatime.
kronist

Ni komentarjev:

Objavite komentar